dilluns, 20 de gener de 2014

EL CONCEPTE ALLEGRA


Atenció Centrada en la Persona

L’equip i direcció d’Allegra, seguint el nostre lema “Compromesos amb la gent gran” cerca constantment la millor atenció cap als nostres usuaris.

Atenció Centrada en la Persona. Tercera Edat SabadellAquest va ser el motiu principal per a que contactéssim amb la Fundació Alzheimer Catalunya fa més de tres anys. Volíem rebre el seu suport i experiència en el mètode d’Atenció Centrada en la Persona (ACP), oferir un nivell superior d’atenció als nostres residents.

Aquí podeu veure un vídeo on la Directora de la Fundació Alzheimer Catalunya, Sra. Helena Fernández, fa una explicació de les bases de l’atenció centrada en la persona.

Però, ben bé que és l’atenció centrada en al persona? Doncs és un model d’atenció que canvia l’enfoc  que hi hagut durant molt temps sobre les persones que pateixen demència posant l’èmfasi en la persona i no en la seva malaltia, els seus dèficits i les seves mancances. L’atenció centrada ens permet abordar a la persona en la seva globalitat, enfocant-nos en allò que ha realitzat al llarg de la seva vida i tenint en compte els seus valors.

L’equip humà d’Allegra ha estat format per tal de poder dur a terme aquest model d’atenció, no tan sols a les persones afectades de la malaltia d’Alzheimer, donat que la seva aplicació i beneficis es poden donar en qualsevol usuari.

Residencia Tercera Edat Sabadell
Silvia Mateu atenent individualitzadament a una resident
Un dels beneficis principals, és el coneixement profund que es té de cada persona, des de la seva història de vida, als seus gustos i aficions, al seu codi de conducta, fet que afavoreix a poder treballar de forma encara més específica amb cada un dels nostres residents, adaptant-nos en la mida del possible al seu ritme i als seus hàbits, de forma individualitzada.

Un altre benefici recau en la forma d’interelacionar-nos amb els resident, treballant molt l’escolta activa i l’empatia. Comentaris dels familiars de com la seva mare torna a cosir, o torna a realitzar aquella afició que havia abandonat, o que se sent com a casa, ens indiquen que seguim el camí correcte.

A Allegra apliquem l’atenció centrada en la persona a tot el que fem a diari. És una manera de fer, una filosofia de treball. Aquesta filosofia es transmet a través de constants sessions formatives i d’un comitè intern responsable de la promoció,  la difusió i integració del model.

No dubti a contactar amb nosaltres, sigui per telèfon, email o visitant-nos per conèixer mes detalls. Els esperem!

Sílvia Mateu
Psicòloga i Coordinadora Assistencial

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada