divendres, 28 de febrer de 2014

El dinamisme d’Allegra: Activitats per a tots

Les activitats són una peça clau en el model Allegra.

Les diferents activitats que  es porten a terme des de Allegra comprenen  gran multitud d’objectius. Com a principals  podríem destacar:
  • Potenciar l’autonomia personal
  • Fomentar la creativitat i la il·lusió 
  • Estimular les capacitats conservades i trobar alternatives a les mancances
  • Fomentar la participació, com a base de l’envelliment actiu
  • Descobrir nous interessos  donant  importància a cada persona  de forma individual.

A banda de les activitats habituals a Allegra, com a sabadellencs, gaudim obrint-nos a la ciutat. Portem a terme diversos projectes per facilitar la interrelació i fer evident que a Allegra hi flueix la vida com a qualsevol altra casa de Sabadell.

Els residents escoltant atents als "Tarats pels Relats"
El passat mes de octubre es va iniciar el projecte  “el plaer de la literatura”, de la mà de l’associació Tarats pels Relats, que ens permet  apropar la lectura a aquelles persones que arribada una certa edat presenten diverses dificultats sensorials, cognitives, psicomotrius, etc i s’allunyen de poder portar a terme aquesta activitat d’una manera natural. La lectura ens ajuda a mantenir una bona qualitat de vida i és una activitat que ens acompanya durant  tota la vida.
La Coral Allegra actuant a l'escola Joanot Alisanda
Ja fa un temps vàrem iniciar un projecte intergeneracional amb l’escola Joanot Alisanda. Amb aquest projecte cerquem el manteniment del vincle entre grans i petits, per tal de facilitar que la gent gran es relacioni amb els infants i recuperar el paper de transmissors culturals que tradicionalment la societat atorgava a les persones gran. És un projecte molt enriquidor, que tant residents com familiars, com els docents i els alumnes de l’Escola Joanot Alisanda, troben molt satisfactori.

Inauguració a La Rambla Allegra
Seguint amb l’esperit d'integrar encara més Allegra a la vida social i cultural de Sabadell, disposem d’un espai dedicat a l’exposició de diferents artistes locals:La Rambla Allegra.

Gaudint de les manualitats
Evidentment també realitzem activitats més comuns com tallers de manualitats, jocs estimulatius, cant  Coral, el joc del Bingo, visualització de pel·lícules a la nostre sala de cinema, tallers de cuina, festes per celebrar els aniversaris, actuacions musicals, etc...
El dinamisme de les nostres activitats es una manera més de ser fidels al nostre compromís: Compromesos amb la Gent Gran.

Lena Ambrós
Educadora social

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada