divendres, 14 de març de 2014

No es pot començar la casa per la teulada: La importància dels peus.

Els peus son determinants a continuar amb una vida activa. Imprescindibles per envellir amb salut.


Quan pensem en tenir un bon estat de forma, o si més no, ser persones actives, sempre pensem en tenir fortes les cames. També en vigilar de tenir una bona mobilitat en els braços, en vigilar de no fer mals gestos amb l’esquena per no forçar-la i evitar que ens faci mal. Però gairebé mai pensem amb els nostres peus. Els oblidem a dins de sabates que passen de moda, però no prestem atenció als nostres peus i al seu estat.

Cal pensar que si els peus no estan en bones condicions es generaràn alteracions a l’hora de caminar, dolor o males postures que poden provocar problemes circulatoris. Tot plegat pot derivar en caminar menys o no caminar, fent que tinguem una vida més sedentària amb tot els problemes que el sedentarisme provoca. Per exemple: manca de força, problemes respiratoris, aïllament social, menys autonomia, etc.

Què hem de fer per cuidar bé els nostres peus? O millor dit, quines mesures de prevenció hem de tenir en compte?. Aquí teniu les més importants:


  • Tenir una bona cura de l’estat de les ungles. Aquestes no han de ser massa llargues i en peus de persones amb diabetis, cal vigilar molt que no provoquin ferides a la pell.
  • Cal que estiguin ben hidrats per tal d’evitar que es ressequi la pell i es puguin produir ferides.
  • SI observem que tenim els turmells inflats, senyal que la circulació de la sang en les nostres cames no és suficientment bona i caldrà fer més exercici.
  • Moure els peus per activar la musculatura intrínseca del peu que ens ajuda a mantenir un bon equilibri a l’hora de caminar.
  • Portar sabates de punta rodona i sola flexible per tal de no fer patir les estructures òssies i musculars dels nostres peus.
A Allegra, totes aquestes consideracions les tenim en compte i per això les nostres gerocultores veuen i revisen diàriament els peus dels nostres usuaris, el serveis d’infermeria i medicina està atent a qualsevol canvi que es pugui produir, i els fisioterapeutes sempre estimulen el moviment dels peus dins de les seves activitats físiques, com també la nostra Terapeuta Ocupacional revisa que les sabates sigui correctes per a tothom.

Tot això sota la supervisió setmanal del nostre podòleg diplomat que, passa visita als usuaris que ho demanin i atén els dubtes que els professionals li puguin adreçar respecte els peus dels nostres residents. Compromesos amb la gent gran, ... de cap a peus.


Equip professional Allegra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada