dijous, 24 d’abril de 2014

Infermeria a Allegra: màxima cura de les persones


Tercera Edat Sabadell

A Allegra disposem d’un potent equip d’infermeria. L’equip ha estat format per tal de poder dur a terme la seva tasca seguint el  model d’AtencióCentrada en la Persona, adaptant al màxim cada acció a l’estat del resident.

Allegra Complex Residencial Tercera EdatGenèricament la infermeria es basa en atendre les 14necessitats que al 1960 va descriure Virginia Henderson. A Allegra adaptem aquestes 14 necessitats a l’atenció centrada en la persona, fent que cada cura, cada intervenció, sigui específica per a cada persona.

L’objectiu principal és assolir una millor qualitat de vida dels nostres residents, dels seus cuidadors i de la seva família. Aquest darrer punt és el que fa d’Allegra diferent: la proximitat del nostre equip infermer amb les famílies, reportant-los  qualsevol incidència, novetat o simplement fent-los saber com ha passat el dia el seu familiar.

Aquest control i seguiment exhaustiu dels nostres usuaris per part de l’equip d’infermeria és gràcies a les aptituds i actituds de les tres infermeres que en formen part: la Montse, la Mònica, i jo, la Tamara, amb l’ajuda de dues auxiliars d’infermeria que són l’Estrella i l’Alba.

Allegra i les families
Ens comuniquem constantment amb les famílies
Abans de l’ ingrés, el resident i la seva família tenen una reunió amb la infermera responsable. En ella es recull tota la informació sanitària per tenir preparada tota l’atenció necessària, així com poder disposar de la medicació del resident des del primer moment.

Pel resident, la família i l’equip d’infermeria és molt important aquest primer contacte. Atendre les seves preguntes, els seus dubtes i conèixer les seves preferències, ens permetrà facilitar-los el procés d’adaptació des del primer moment.

Medicació segura tercera edat
La medicació amb "blisters" ofereix comoditat i seguretat
Ens agrada destacar que la medicació a Allegra s’administra en “blisters”. Encara que és un sistema més car, aporta clares avantatges (higiene, claredat, facilitat d’administració a cada moment del dia, ...) i evita possibles errors d’administració.

L’equip d’infermeria i la seva dinàmica de treball també facilita no només la cura i vigilància de les patologies que els usuaris puguin presentar des del mateix dia d’ingrés, si no també la prevenció de qualsevol tipus d’afectació, com per exemple el colesterol alt o la diabetis, fent  alguna modificació a la dieta, sempre amb el consentiment del resident i/o la família.


A Allegra cuidem i prevenim. Sempre compromesos amb la gent gran.


Tamara Garcia Jiménez

Responsable Higiènic Sanitària

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada