dilluns, 19 de maig de 2014

Alimentació saludable per un envelliment de qualitat

L’evidència científica demostra que, per millorar la salut, l’autonomia i la qualitat de vida de les persones grans és necessària una alimentació adequada. Tant a Allegra com a Vitamagna en som plenament conscients.

Allegra Sabadell menjar sa
Tenim molta cura de l'alimentació dels residents
Durant els segles XX i XXI, l’esperança de vida ha augmentat de manera significativa,fins al punt que Espanya és el país de la Unió Europea on es viu més anys. Els avenços mèdics, i les millores en els l’estils de vida i la manera d’alimentar-se, ha estat determinants.

L’envelliment, com hem comentat en aquest blog altres vegades, depèn de factors intrínsecs i extrínsecs. Els intrínsecs com la genètica de cada persona, poc hi podem fer, però en els extrínsecs com l’alimentació sí que podem actuar, triant opcions més encertades, que ens ajudaran a poder tenir una bona qualitat de vida.

dieta sabadell
La dieta cal que sigui sana i agradable
L’alimentació saludable és la que aporta de manera equilibrada i suficient els diversos nutrients que cobreixen les necessitats nutritives de l’organisme. Per això cal que l'alimentació  sigui variada i adaptada a les necessitats individuals.
Cal remarcar que menjar de forma saludable no està renyida amb la bona cuina, ni amb la gastronomia, ni amb el plaer de menjar.

No és el mateix menjar molt que menjar bé; tampoc no ho és menjar molt d’una cosa i molt poc d’una altra.

Però que és menjar de forma saludable?


-       Fer 4 o 5 àpats diaris
-       Consumir aliments variats en quantitats moderades
-       Menjar asseguts i en una bona posició
-       Seguir una regularitat horària
-       Mantenir un pes estable
-       Augmentar el consum de farinacis i fibra
-       Disminuir el consum de greixos d’origen animal (millor carns blanques abans que vermelles)
-       Moderar el consum de sucres i sal
-       Ser prudents en el consum d’alcohol.
-       Menjar millor acompanyats que sols

A més cal tenir present una sèrie de recomanacions generals per a una vida sana, com ara: hidratar-se adequadament, fer activitats cada dia (com caminar o fer gimnàstica passiva, sempre sota la supervisió de l’equip sanitari) i dormir un mínim de set o vuit hores diàries.


Els residents de Vitamagna tenen cura de la seva alimentació
A Allegra i Vitamagna, seguim molt escrupolosament aquest seguit de consells, però adaptant-los al màxim a les necessitats i gustos dels nostres residents. Des de l’equip mèdic, amb l’ajuda de infermeria i la nutricionista de la nostra cuina, es crea un Pla de Nutrició on es busca l’equilibri nutritiu i el bon gust pel paladar, a part de buscar les textures i formats més òptims per a cadascú.

Menjar sà és envellir de forma activa i saludable.


Equip mèdic Allegra i Vitamagna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada