dimecres, 10 de setembre de 2014

A la Tercera Edat anem a l’hort!!: eina terapèutica i alimentació saludable


D’un temps ençà, i cada vegada més, l’hort urbà s’ha anat instal·lant a les ciutats de Catalunya. Es força normal veure diferents espais urbans dedicats a la cura d’horts urbans. I fins i tot a les cases i terrats comença a veure’s amb força freqüència l’existència d’aquest tipus d’horts.

La necessitat de contacte amb la natura i el tastar productes de la terra elaborats de forma ecològica i tradicional, seguint les èpoques de l’any, ha fet proliferar molt entre la ciutadania aquest tipus d’hort.

Però ben bé que és un hort urbà? Doncs és un sistema de cultiu dins d’una taula de fusta preparada per poder-hi cultivar diferents hortalisses i fàcil de col·locar.

I perquè volem un hort urbà en una residència? Per diversos motius amb objectius determinats:

  1. Serà una eina ocupacional pels nostres residents, mantenint la motivació en l’aprenentatge, sigui quin sigui el seu nivell i/o necessitats.
  2. Ajudarà a destinar el temps dels residents en una tasca molt gratificant, pedagògica i divertida.
  3. Potenciarà el contacte amb l’aire lliure, donat que possibilita realitzar l’activitat en el nostre jardí.
  4. Potenciarà la responsabilitat dels residents cap a l’hort, doncs seran ells els principals responsables.
  5. Ajudarà a recuperar els coneixements del mon rural que molts dels nostres residents tenen i que tant a treballadors com a familiars ens serà de molta utilitat. 
  6. I també serà un espai més per poder treballar de forma intergeneracional.

 
L’equip d’Allegra, i concretament la Lena i la Marta, educadora social i terapeuta ocupacional, estem convençuts de l’èxit de l’hort urbà en Allegra, no només per tot el treball i activitats que farem al voltant d’ell, si no també del molt que gaudirem dels resultats de la collita: coliflors, escaroles, enciams, bledes i cols seran les primeres hortalisses que tindrem.Esteu tots convidats a veure el nostre hort!!Lena Ambrós i Marta Heredia
Educadora social i Terapeuta ocupacional Allegra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada