dijous, 5 de març de 2015

Allegra solidària

Deia el gran escriptor anglès Sir William Shakespeare en relació a la solidaritat el següent: “Hem vingut a aquest món com germans; caminem, doncs, donant-nos la mà i un davant de l'altre”.

Seguint aquesta gran frase del mag del teatre, els residents, familiars i personal d'Allegra no va dubtar de respondre a la sol·licitud d'ajuda que la representant de Red Logística Humanitaria,  la Sra. Marta Oíz.

La Sra. Oíz ens va fer arribar la necessitat de material ortopèdic, com ara cadires de rodes, caminadors, bastos, crosses, etc, que tenen els refugiats sahrauís del Centro Chahid Chreif de Victimas de minas gestionat per l'ONG ASAVIM, situat al Sàhara.
Veure les imatges de nens i nenes, afectats per les explosions de mines d'antipersona, ens van colpir a tots, i ens vam posar fil a l'agulla.

El primer que vam fer va ser parlar amb el nostre equip de fisioteràpia ja que ells gestionen el magatzem d'ajudes tècniques de la nostra residència.
I sabeu que ens van dir? Que gràcies a la generositat i solidaritat quotidiana, del dia a dia, de familiars i usuaris d'Allegra que ens fan donació de les ajudes tècniques que ja no necessiten, teníem un estoc molt ampli i divers.

Vam remenar i remenar, fins que vam fer la selecció definitiva que va consistir en preparar un enviament de més de 20 cadires de rodes, de diferents mides i adaptabilitats, així com un número molt gran de caminadors, bastons i crosses, que seran molt valuoses i resoldran molts problemes de mobilitat i funcionalitat de les persones que viuen al camp de refugiats de Charid Chreif.

Volem agrair a la Sra Marta Oíz la possibilitat de poder col·laborar a fer més autònoma la vida dels habitants del camp, com també a l'ONG Conductors Solidaris deCatalunya, ONG vinculada als conductors de TMB de Barcelona, que amb la seva tasca desinteressada, farà arribar tot aquest material al Sàhara.

Ens fa sentir molt orgullosos formar part d'aquest projecte, i gràcies a la generositat d'usuaris i familiars d'Allegra, poder aportar un granet de sorra en la tasca de facilitar la vida a aquells que han patit tant.

Com deia el gran filòsof hispà Sèneca: “No hi ha cap bé que ens delecti si no el compartim”

Isaac Rubio  Director d'Allegra


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada