dimecres, 16 de setembre de 2015

Vitamagna obre els seus espais als animals de companyia


teràpia assistida amb gossos

Com bé sabeu, des de fa un parell d'anys, des d'Allegra i Vitamagna estem realitzant sessions de teràpia assistida amb animals de la mà de Curecan.


Aquest fet, a banda de constatar els beneficis que la TAA aporta als nostres usuaris, tal i com us explicàvem en aquest post del nostre blog , també ens ha fet reflexionar sobre la separació que sovint pateixen els usuaris de les seves mascotes un cop han d'ingressar en un centre per a gent gran.


perro residencia tercera edad SabadellSegons podeu llegir en aquest article molt clarificador, aquesta separació sol ser forçosa i produeix forces maldecaps i sentiments negatius. Mai és fàcil separar-te d'un ésser estimat.

Cal pensar, i tenir present,  que el fet de tenir un animal de companyia ens proporciona tot un seguit d'avantatges, tant físiques com psicològiques i socials, tal i com explica aquest altre article  i que podríem resumir en:


.-  Alleugereixen el sentiment de soledat i la depressió.

.-  Estimulen el sentiment de protecció i de responsabilitat.

.-  Ens fan riure.

 .- Milloren la nostre vida social.

.-  Disminueix l'estres i l'ansietat.

.-  Allibera i produeix l'oxicitocina, hormona del benestar.

.-  Millora la freqüència cardíaca i pressió arterial.

.-  Millora la nostra forma física.

.-  Ens preveu de malalties i al·lèrgies.


No hem d'oblidar però, que tenir un animal de companyia ens comporta una sèrie de responsabilitats vers la tinença responsable del mateix i el seu benestar, que no podem obviar i que sempre hem de tenir molt presents.


En aquest interessant article de la revista de la Associació en defensa dels animals, ADDA, ens explica de manera molt clara com ha de ser aquesta tinença responsable, pensant en sempre en les necessitats de l'animal de companyia per tal de procurar el seu benestar.

mascotas apartamento tutelado Sabadell
Tenint en compte tot això, i en benefici dels nostres usuaris de Vitamagna, i després de profundes reflexions i assessorament, hem donat el pas a obrir les nostres instal·lacions a usuaris amb animals de companyia, sempre segons les normes de la tinença responsable i la convivència entre tots.


Estem segurs que és un pas molt positiu per tothom. És un pas pioner en la ciutat de Sabadell i que segueix la línia de l'atenció centrada en la persona que impregna totes les nostres accions vers els nostres usuaris.Beneficiós pels nostres usuaris, beneficiós per les seves mascotes, beneficiós per tots.


Isaac Rubio
Director Allegra i Vitamagna.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada