dimarts, 22 de desembre de 2015

Nadal a Allegra: reflexions


El Nadal a Allegra i Vitamagna sempre és un temps molt especial. Es un temps ple d'activitats on totes les persones que hi treballem hi posem una il·lusió especial.
Nadal amb gent gran Sabadell

El Nadal en sí mateix és una època que vegades se'ns fa complicada. És una època en la que sovint es barregen emocions i sentiments contradictoris.

Per una banda tenim l’alegria de passar uns dies amb els nostres éssers estimats, fer els preparatius, comprar regals i per altra banda és un moment que ens porta, en ocasions melangia.

És normal sentir aquesta melangia, ens recordem moltes vegades, d’aquelles persones que ja no hi són, els nostres pensaments se’n van a reviure moments passats que recordem amb enyor.

Però no s’ha de confondre la nostàlgia amb la tristesa, la nostàlgia és un sentiment que anhela temps passats, situacions viscudes, moltes vegades es pot associar amb una memòria afectuosa de la infantesa , d’un ésser estimat però des d’un punt de vista positiu.

Recordar-nos de temps passats, d’anècdotes, de persones estimades ens fa sentir que seguim vius i desperta i manté viva la nostra memòria biogràfica.

A Allegra sabem que el Nadal és una època en la que hem de cuidar encara més, si és possible, als nostres residents per ajudar-los a no traspassar la línia fina que separa la nostàlgia de la tristesa.
Centro gente mayor celebrando Navidad Sabadell

És per aquest motiu que emprenem aquesta època de l’any amb molta energia i programem diferents activitats que els puguin fer gaudir i compartir amb els seus familiars i éssers estimats.

Intentem contagiar-los, si ens ho permeten, d’un esperit positiu i d’un esperit d’estimació. Transmetre’ls que no estan sols i recordar amb ells.

El Nadal pels que treballem a Allegra també ens fa pensar en molts moments de l’any i amb aquelles persones a les que hem estat atenent i ja no hi són però que hem tingut la gran sort de conèixer i poder acompanyar.

Sempre les recordem des de les petites i gran anècdotes, sempre amb un somriure.

També és un moment de l’any on les famílies expressen de forma més oberta la seva gratitud cap a la nostra feina i això ens complau i ens motiva a seguir amb la nostra tasca diària.
Atenció centrada en la persona


Des del la positivitat i la il·lusió de cada dia us desitgem un Bon Nadal i us convidem a que vingueu a les diferents activitats que hem organitzat i passem junts estones que no puguem oblidar.

Feliç 2016 i Bones Festes!!!

Sílvia Mateu
Psicòloga i Coordinadora Assistencial AllegraCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada