dimecres, 17 de febrer de 2016

Carnestoltes a Allegra i Vitamagna: una creació de tothom!


I tot acaba en aquella tarda de dijous gras, però comença molt, molt abans...

atenció centrada en la persona

Gairebé no ens hem adonat que ha passat el Nadal i ja estem començant a debatre amb els nostres residents la temàtica del Carnestoltes d’aquest any.

Al taller de manualitats ens engresquem amb una nova idea, omplir el nostre centre de papallones de colors. Cada any cerquem una temàtica per guarnir el centre i disfressar-nos. I aquest any les papallones han estat la temàtica estriada.

S’ha de treballar de valent per confeccionar la disfressa i la decoració per tal d’ambientar-nos en aquest moment tan màgic, divertit i ple d’alegria.

Des de cada unitat assistencial d’Allegra i individualment cada resident ha aportat el seu granet de sorra per tal de fer possible aquesta festa.

La tasca que fan els residents aquests dies de taller de carnaval és molt important ja que són ells qui confeccionen les disfresses que després lluirem els treballadors. Són ells que amb la seva dedicació i constància aquest any han omplert el centre de papallones.

Atención personalizada a les personas mayores

Uns retallant, els altres enganxant, d’altres cosint i d’altres simplement estant al nostre costat donant el seu punt de vista... cadascú des de les seves capacitats intentant fomentar el que poden fer i que gaudeixin fent-ho.

Allò important és participar d’una manera o d’altra i sentir-nos que formem part d’un grup, sentir-nos útils i veure el resultat de la nostre feina reflectida  en una acte com aquest.

I com viuen els nostres residents aquesta festa???

 “ Una tarda molt maca i divertida coincideixen molts d’ells , on la música i les rialles ens acompanyen durant tota la desfilada que fem per tot Allegra i pels apartaments Vitamagna (veieu una petita mostra en aquest vídeo)

Acostumats a veure’ns vestits sempre amb uniforme quan ens han vist amb les faldilles de tutús de colors, ales de papallona de colors i brillants i la cara pintada de purpurina,  a qui se li pot resistir un somriure?
treball en equip gent gran

I la festa ha estat fantàstica tant pels residents, com per les seves famílies i hem celebrat, com no, el dijous gras menjant entrepans de botifarra d’ou i els hem texturitzat perquè tothom, tothom en pugui menjar i hem ballat i hem rigut... 

I no sé  qui dir-vos que gaudeix més de la festa si l’equip o els residents de veure’ns així.

Lena Ambrós i Pol

Educadora Social Allegra i Vitamagna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada