dijous, 4 de febrer de 2016

La vida també és sent en les residències de gent gran

atenció centrada en la persona
Per qui no coneix com són les residències de gent gran, té la creença, incorrecta, que les persones que hi viuen estan aïllades del que passa a l’exterior.


Per error, es dóna per fet que dins de les residències de gent gran no es sap en quina estació de l’any estem, no es celebren les festes, tan generals com o locals, o que no és nota la famosa “cuesta de enero”.

Res més lluny de la realitat! Gràcies a la tasca dels professionals del centre, com de les mateixes usuàries i usuaris del centre, és té molt present quin és l’entorn, tan físic com ambiental, que envolta al centre.

Si seguiu el nostre blog, veureu com a Allegra i Vitamagna es té molt present el cicle de l’any, realitzant activitats que neixen amb diferents objectius però que comporten la interacció amb l’entorn.

Us posem un seguit d’exemples mitjançant diferents articles del nostre blog:

1.- l’Activitat “moure’ns” que es realitza de forma bisetmanal, permet el contacte amb l’exterior dels nostres residents, notant en quina estació de l’any som, quina és la fruita de temporada, el clima, etc. 

2.- la celebració de dates festives, com ara Carnestoltes, Nadal, St. Jordi, son fets quotidians i esperats per part de tothom, al ser moments de gran germanor entre totes les persones que formen part del dia a dia del centre. Exemples clars són aquest vídeo del Carnestoltes del 2015  o bé aquest article parlant de St. Jordi 
Atención personas mayores


3.- I en aquest article, us parlem de com els nostres fisioterapeutes van aprofitar que es necessitaven fulles caigudes per decorar la residència per la Castanyada, i van sortir a recollir fulles amb el grup més autònom d’activitat física tota una demostració de com combinar diferents accions per notar el pas de les estacions.

4.- El manteniment de l’hort urbà instal·lat al jardí d’Allegra, és una bona mostra del que estem parlant, a l’abast de tothom 

5.- Les sortides culturals o els grups de conversa dels usuaris de Vitamagna, son grans espais de debat i comunicació entre les persones sobre actes relacionats directament amb l’actualitat. 

6.- I un darrer exemple, encara podríem posar més, que per a nosaltres és molt clar és el nostre espai cultural Rambla Allegra, espai destinat a exposicions culturals (fotografia, escultura, pintura...) obert a artistes tan de dins com de fora del centre, i en continua renovació 

Totes les persones que formem part d’Allegra i Vitamagna som conscients que estem connectats al pas dels cicles anuals, els fem nostres i en participem.

Amb aquesta actitud fem una tasca entre tots, usuaris i equip, de lluita constant contra el mite que en un centre és viu aïllat de tot.

Atención personalizada gente mayor

Ajuda’ns a lluitar contra aquest mite fent difusió de tota la tasca que es fa. Contribueix a seguir fent que els centres visquin i formin part de la vida

Usuaris, usuàries, famílies i equip
Allegra i Vitamagna.

5 comentaris:

 1. M'agradat molt haver llegit aquest post. Sí que és cert que, en ocasions es podria pensar que una residència de gent gran és un lloc on no passa el temps i on cada dia és igual que l'anterior. Això no és cert i està molt be que les residències facin activitats i a més les comuniquin. Felicitacions. Josep de Martí, director de Inforesidencias.com. Portal especializado en residencias de personas mayores.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Josep per les teves paraules!!Evitar que cada dia sigui igual que l'anterior és una tasca comuna en les residències, i a Allegra en som molt conscients!
   Gràcies per llegir-nos i per comentar!
   Salutacions

   Elimina
 2. Desgraciadament encara gran part de la societat es reticent a voler anar a una residencia quan siguin grans, ja que creuen que quedaran aïllats de la seva vida I el seu entorn en general.

  La qüestió es saber escollir el centre que s'adapti a les necessitats de cadascú. Veure que encara queden centres residencials com Allegra, que treballen amb I per les persones me'n alegra molt I fa que cada dia tingui més passió per la meva professió (treball social)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Naiara!!
   Cal difondre el missatge que les residències han canviat molt i treballem com a centres oberts, on la vida continua sense aïllament.
   Compartim la teva passió per la nostra feina!!
   Gràcies de nou!!

   Elimina